GNGNHD210

de Genegenheid

GNGNHD210

  • Datum: 26-09-2018
  • Tijd: 20:00
  • Artiesten: VAN HEMEL EN HEL
  • Entree: vrijwillige bijdrage

VAN HEMEL EN HEL (INFO over de CD helemaal onderaan  🙂  🙂 )

De rauwe, ongepolijstheid van Johan wordt aangevuld met de geschoolde muzikale kwaliteiten van Helga. En dat levert een eigenzinnig geluid op. De muziek laat zich niet in één bepaalde hoek plaatsen. Verschillende muziekstijlen worden gecombineerd van polderfado via country naar folk en wereldmuziek. Zelfs een toefje punk, als kers op de taart, wordt niet vergeten zo hier en daar. De teksten zijn van beiden. En zonder uitzondering in het Nederlands. Ze gaan over levenslust en liefdesleed, wereldproblemen, dagelijkse ergernissen en sentiment.

Helga studeerde als klassiek fluitiste af aan het conservatorium van Rotterdam. Muziek is haar beroep. Ze geeft les aan een aantal scholen in de regio Gorinchem. Daarnaast bestiert zij haar eigen “Zangwerkplaats” te Gorinchem. Verder is zij als zangeres actief in een aantal projecten, waaronder een Janis Joplin tribute-band (Janis’ Pearls) en een Skunk-Anansie tribute-band (Skinansie). Veel van haar eigen (Nederlandstalig) werk brengt ze met haar eigen folkrockband “de Vliering”. Ook is ze als zangeres-fluitiste-doedelzakspeelster actief in een project van Johan, Johnnymen genaamd (JHNNMN).

Johan is van huis uit drummer. Op jonge leeftijd was hij al actief in allerlei bandjes. Daarnaast speelt hij gitaar. Als drummer is hij momenteel actief in zowel “de Vliering” als in “Skinansie”. Daarnaast drumt hij in een frequent optredende bluesband en heeft hij een rock-improvisatietrio, Stooom genaamd. Zijn eigen Nederlandstalige werk geeft hij handen en voeten in zijn eigen band, Johnnymen (JHNNMN) waarin hij gitaar speelt en zingt. 

In “Van Hemel en Hel” brengen Helga en Johan samen hun zelfgemaakte liedjes in kleine vorm. Johan speelt gitaar en zingt, Helga speelt dwarsfluit, doedelzak en verder fluitarsenaal en zingt eveneens.

We hopen u snel te ontmoeten!

YouTube Noorderwyn:  https://www.youtube.com/watch?v=IRHRMDnpioQ

Met groeten, Helga Buitelaar http://www.hhmusica.nl/http://www.helgabuitelaar.nl/http://www.zangwerkplaatsgorinchem.nl/http://www.muziekjufhelga.nl/http://www.janispearls.nl/http://www.yonder-music.nl/

 

 

Schuurpapier
Het is zover: ons eerste album ligt bij de perserij!
Wij zijn “Van Hemel en Hel”, een duo bestaande uit Helga Buitelaar en Johan van Drunen. We treden al een jaar of twee “in den lande” op met Nederlandstalig werk van eigen hand.Het album “Schuurpapier” is een bonte verzameling liedjes geworden opgenomen in studio-huistheater “Het Zevende Huis” in Gorinchem.  Het zal verkrijgbaar zijn op CD en op een USB-stick.