CONCEPT

de Genegenheid

CONCEPT

De GNGNHD, oftewel “Genegenheid onder de Hemel” is een wekelijks akoestisch podium in hartje Nijmegen, georganiseerd door Helma Mollenkamp en Ben Dirks. De naam komt van het Genegenheidsduo (tegenwoordig duo MESSINGH) en brouwerij De Hemel (de avonden worden gehouden in het proeflokaal, in de 15e-eeuwse kelder).
Dit podium is puur ontstaan uit de behoefte een plek te hebben waar onversterkte LIVE muziek kan weerklinken, waarnaar geluisterd wordt en waar ook vóór en nà het concert geluisterd kan worden.  🙂  🙂

We hebben intussen ruim 200 avonden “onder De Hemel” gehad sinds november 2012 (+ nog zeven avonden op andere locaties)

DE VASTE FORMULE (zie ook “SPEELREGELS”)

  1. Elke woensdagavond september t/m mei geopend vanaf 20:00 uur. Wij slaan 2 x per seizoen een woensdag over èn zijn gesloten rond Kerst/ O&N en Hemelvaart.
  2. Klokslag 21.00 uur openen wij de avond met het speciale INTRO door onszelf en/of één of meer van onze vaste gasten. Meteen erna 2 x 20 minuten de HOOFD-act. (lengte: ouderwetse LP; géén CD dus 🙂 )
  3. Bar is gesloten tijdens het optreden. Bij ons wordt geluisterd en de artiest mag vooral dat spelen wat hij/zij zèlf graag wil laten horen!
  4. Optredens zijn tussen 21.00 – 22.30 uur met een pauze waarin de bar open is. Na het officiële deel blijft de bar geopend en is er nog genoeg ruimte voor een derde set of toegiften /akoestische sessie /open podium.
  5. ENTREE is GRATIS MAAR … in de pauze en na het optreden gaat wel de muzikanten-fooien-collectebus rond. Deze is bedoeld voor de artiesten en blijft ook in het concertgedeelte …  (De fooienpot voor onszelf staat op de bar! Vergis je dus niet 😊)  N.B. helaas kan er bij ons NIET worden gePINd!
  6. Elke artiest krijgt natuurlijk ook een paar gratis drankjes, een extra dankjewel in de vorm van een speciaal geëtiketteerd flesje Helse Engel (het lekkerste biertje van Brouwerij De Hemel, een geweldige tripel en alleen nog via deze weg verkrijgbaar in halve-liter-fles en daarmee een drie-dubbel collector’s item!) dan wel een potje mosterd na de speeltijd (ook van Brouwerij De Hemel) … En natuurlijk altijd het intussen befaamde traditionele GNGNHD INTRO!
  7. Er is in de nazit in principe de mogelijkheid mee te spelen met andere gasten en/of de artiesten. En er is om de vijf à zeven weken een open podium-avond met een opgegeven thema. Ook dan kun je je laten horen. Neem graag je eigen instrument mee!

Wij wensen iedereen mooie avonden in onze Genegenheid,

Uw gaststel

Helma & Ben

Cultureel akoestisch muziekcafé de Genegenheid onder De Hemel
Franseplaats 1 Nijmegen
www.fb.com/GNGNHD/   # 0620 535 167 (Ben)